P1110764.JPG

Последни Новини


На 06.03.2024 г. в град Пловдив се проведе XXII Общо събрание на НАПОС-РБ.

Виж Повече информация


Излезе от печат Брой 42 на Информационен бюлетин.

Виж Брой 40


Нов наръчник на НАПОС-РБ в подкрепа на Общинските съвети


Иво Пазарджиев, председател на Общински съвет-Русе:

Сега не е време за политиканстване, а за реални действия

ivo_pаzardzhiev

Председателят на Общински съвет – Русе Иво Пазарджиев коментира въпроса около исканията на Украинското посолство у нас улиците с руски имена да бъдат преименувани.

„Призовавам бодрите, безгрижни и щастливи хора от украинското посолство да бъдат адекватни за дневния ред на общественото! Вместо да правят глупави и неуместни предложения, нека съдействат за решаване на реалните проблеми на украинските граждани. Един от тях е липсата на синхронизация между ваксините на българските и украинските деца, което създава реален проблем за записването им в детски градини и училища. За мен е важно тези хора да бъдат социализирани“.

Пазарджиев добави, че ситуацията не бива да се политизира.

И още – малко разяснения относно процедурата за преименуване на улици. Първо, за да се приеме такова решение, трябва да бъде направено предложение от кмета на общината или от името на общински съветник. След това предложението се гласува на заседание на Общинския съвет. В случай, че то бъде прието, следва живеещите на съответната улица да подменят своите документи в указания срок.

В момента тече петиция в подкрепа на исканията на Украинското посолство в България.

Назад към Новини