P1120249.JPG

Последни Новини


На 06.03.2024 г. в град Пловдив се проведе XXII Общо събрание на НАПОС-РБ.

Виж Повече информация


Излезе от печат Брой 42 на Информационен бюлетин.

Виж Брой 40


Нов наръчник на НАПОС-РБ в подкрепа на Общинските съвети


Венцислав Спирдонов, председател на Общински съвет-Велико Търново и председател на НАПОС-РБ: Належащо е обособяване на гробищни паркове за домашни любимци

Загробването на мъртви животни в паркове или други нерегламентирани места е абсолютно недопустимо, а нарушителите подлежат на санкции
spirdonov_new
Председателят на Общински съвет-Велико Търново и председател на Националната асоциация на председателите на общински съвети в Република България /НАПОС-РБ/ Венцислав Спирдонов предлага обособяване на гробищни паркове за домашни любимци.

„Бих искал да обърна внимание на един сериозен проблем, който тормози много от населените места в страната и е належащо да бъде решен в кратки срокове. Това е липсата на обособен парцел или площадка за загробване на домашни любимци на територията на община Велико Търново“, заявява в писмено становище Венцислав Спирдонов.

Той напомня, че загробването на домашни любимци е задължение на собственика.

„Заравянето на мъртвите животни в паркове или други нерегламентирани места е абсолютно недопустимо и при установяване на подобно деяние, нарушителите се санкционират съгласно действащото законодателство. Нормативната уредба забранява и загробване на домашни любимци на територията на гробищни паркове, предназначени за погребване на покойници.

По този повод предлагам в най-кратки срокове да започне процедура по изграждане на гробищен парк за домашни любимци като се извършат всички съгласувателни процедури с компетентните институции“, подчертава Спирдонов.

Предложението му е депозирано до управителя на „Обредни дейности“ ЕООД, до кмета на Велико Търново и до членовете на Общинския съвет в старата столица.
340653701_178612208330684_4352481450549938481_n

Назад към Новини