P1120067.JPG

Последни Новини


На 06.03.2024 г. в град Пловдив се проведе XXII Общо събрание на НАПОС-РБ.

Виж Повече информация


Излезе от печат Брой 42 на Информационен бюлетин.

Виж Брой 40


Нов наръчник на НАПОС-РБ в подкрепа на Общинските съвети


Председателят на Общинския съвет във Велико Търново и на НАПОС-РБ кани ученици на среща-разговор „Днешният читател е утрешният лидер“ с водещ TikTok звездата Йоан-Петър

Събитието ще е навръх 24 чай

Венцислав Спирдонов, председател на Общински съвет-Велико Търново и председател на Националната асоциация на председателите на общински съвети в Република България /НАПОС-РБ/ кани ученици от община Велико Търново на среща-разговор на тема „Днешният читател е утрешният лидер“ с водещ популярният тиктокър Йоан-Петър Кръстев. Събитието ще се проведе навръх 24 май- Деня на Светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. Дискусията ще е на 24 май от 13 часа в Голямата зала на Общината. Срещата се осъществява със спомоществователството на банка ДСК.

Венцислав Спирдонов е инициатор на кампанията „Ела в библиотеката“, която вече 7 години успешно се провежда под неговия патронаж и е насочена към децата и младежите от община Велико Търново. Целта е насърчаване на любовта към книгите и четенето, както и за поощряване на дарителството за градските и читалищните библиотеки.

Идеята на предстоящата инициатива е с нетрадиционни методи да бъде популяризирана ползата от книгите. За младежите би било интересно да се срещнат с един от най-известните водещи в изключително нашумялата напоследък платформа TikTok.

В срещата ще се включи кметът на историческата и духовна столица на България Даниел Панов, както и ръководството на Регионалната библиотека „П.Р.Славейков“, което ще предостави интересна информация за любопитни инициативи, свързани с четенето.

Водещият Йоан-Петър е любимец на тийнейджърите като новината за участието му в проявата предизвика интерес у учениците от великотърновските училища. TikTok сензацията Йоан-Петър е само на 22 години, но вече има опит като професионален модел, актьор и инфлуенсър, но и като добър художник.

Признава, че като дете е обожавал да рисува, а креативността му се е пренесла в социалните мрежи и всичко, което прави в TikTok, се радва на огромна слава.

Името му не е случайно избрано. Роден е през 2002 г., когато папа Йоан Павел II бе на посещение в България. Впечатлена от главата на Римо-католическата църква, майката на Йоан-Петър решила да го кръсти на папата, но да е Петър, а не Павел.

TikTok-легендата обича да разказва за детската си любов към футбола, когато бил забелязан и е започнал да тренира в ЦСКА. Заради тежка контузия и две операции обаче младежът се разделя с любимия си спорт. Тогава се посвещава на социалната мрежа TikTok

Още с първото си видео предизвиква голям интерес в потребителите и започва да се развива в тази посока.

„И въпреки, че изглежда лесно отстрани, наложи се да вложа много време и усилия, за да постигна популярност в социалните среди. Аз съм от хората, които застават и зад онлайн сериала „Кървава Луна“, който се превърна в истински феномен“, споделя Йоан-Петър Кръстев.

TikTok звездата се появи изненадващо на великденския фестивал в Лясковец. Пред слисания поглед на родителите си, стотици деца буквално се нахвърлиха върху младата звезда за снимка и автограф. Младежите настояваха за подпис от Йоан на най-невероятни места – на ръката, тениската, на ученическия бележник, на кейса на телефона, та дори и на гърба на касова бележка. Докато се разхождаше на фестивала с приятели, младият инфлуенсър отдели близо час, за да се снима с почитателите си.

Освен тиктокър, отскоро Йоан развива и успешен ютуб канал. Той е добрият пример за децата, тъй като заедно със забавните видеа, които прави, насърчава децата да четат повече книги, да се образоват и да не употребяват алкохол и наркотици. Йоан-Петър се включва в благотворителни кампании и посещава социални домове, където се среща с деца, лишени от родителска грижа.

Tik Tok идолът наскоро представи новия детско-юношески роман „Чочо Мозъка и вълшебният айфон“ в София. Фантастичният роман на Асен Сираков, без аналог в съвременната детска литература, излезе от печат преди дни, като издателство „Атеа“ организира първа среща с него на младите читатели в столицата.

Пред внушителна детска публика в Националната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий“ Йоан-Петър разказа на малките читатели за героите и случките описани в книгата.Назад към Новини