P1120016.JPG

Последни Новини


На 06.03.2024 г. в град Пловдив се проведе XXII Общо събрание на НАПОС-РБ.

Виж Повече информация


Излезе от печат Брой 42 на Информационен бюлетин.

Виж Брой 40


Нов наръчник на НАПОС-РБ в подкрепа на Общинските съвети


Дигитализират архива на Общинския съвет в Русе

Инициативата е на председателя на местния парламент Иво Пазарджиев
ip
Стартира дигитализация на архива от хартиени документи на Общинския съвет в Русе. Това включва всички предложения, решения и протоколи от 1992 г. насам. В новата база данни от pdf документи ще може да се извършва търсене по ключови думи и цели текстове, което ще даде още по-големи откритост и прозрачност на дейността на местния парламент. Това ще е и първият общински съвет в страната, предприел стъпки в тази посока. Инициативата е на председателя на местния парламент Иво Пазарджиев.
„И още нови неща се случиха за изминалия 6-месечен период в Общинския съвет. Именно прозрачност и откритост са в основата на дейността на Съвета, като излъчването на живо на всички общински заседания по телевизия ТВН и youtube канала на Общинския съвет, са доказателство за това“, споделиха от институцията.
Промените в Правилника в началото на тази година са дали възможност поставените под карантина общински съветници да участват в заседанията чрез видеоконферентна връзка. Три са били общо дистанционните заседания за отчетния период.
Старейшините разполагат и с нови индивидуални таблети, което е още една стъпка към дигитализацията на работата на Общински съвет – Русе и преустановяване на практиката за копиране на материалите на хартиен носител. А именно това е сред приоритетите на Иво Пазарджиев.
178 са приетите решения, касаещи всички области на компетентност на местното самоуправление, а 30 са питанията от общинските съветници, получили отговор от общинската администрация.

Назад към Новини

Назад към Новини