P1110807.JPG

Последни Новини


На 06.03.2024 г. в град Пловдив се проведе XXII Общо събрание на НАПОС-РБ.

Виж Повече информация


Излезе от печат Брой 42 на Информационен бюлетин.

Виж Брой 40


Нов наръчник на НАПОС-РБ в подкрепа на Общинските съвети


Общинският съвет в Русе прие декларация за изготвяне проект за изграждане на нов мост на Дунав

Общинският съвет в Русе прие Декларация в подкрепа на идеята за за изготвяне на проект за построяване на нов трети мост над река Дунав. Предвижда се съоръжението да свързва Русе и град Гюргево, Румъния.
Предложението е на местния парламентарист Валери Иванов и бе гласувано на последната сесия. Основната мотивация е местният орган на управление да застане с името на всеки един общински съветник зад изложената декларация, обединени от идеята речната столица на България да заема достойно мястото на геополитическата карта. Декларацията ще бъде изпратена до Министерски съвет, до президента, както и до Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията.
„Дунав мост Русе – Гюргево е обект с изключително стратегическо значение както за България, така и за Европа. От години акцент се поставя върху необходимостта от изграждането на втори мост над река Дунав при Русе“, категорични са местните парламентаристи.
Валери-Иванов-1024x683
С това свое решение Общинският съвет се обединява около идеята с построяването на втори мост да се постигне цялостно интегриране на двете държави – България и Румъния, в международното транспортно и търговско партньорство.
„По този начин ще се намали изолацията на периферните райони. Без нов мост в трансграничния регион ще бъдат възпрепятствани туризмът, търговията и свободното пътуване на гражданите“, убедени са съветниците.
Дунав-мост-1024x682
Това решение показва на гражданите, че местното самоуправление на Община Русе не е безразлично към бъдещето на еврорегиона.

Назад към Новини