P1120032.JPG

Последни Новини


На 06.03.2024 г. в град Пловдив се проведе XXII Общо събрание на НАПОС-РБ.

Виж Повече информация


Излезе от печат Брой 42 на Информационен бюлетин.

Виж Брой 40


Нов наръчник на НАПОС-РБ в подкрепа на Общинските съвети


Председателят на НАПОС Венцислав Спирдонов участва в престижна конференция на Институт „Конфуций“ във ВТУ

На форума бяха дискутирани дипломатическите, икономическите и културни отношения между Китай и страните от Централна и Източна Европа

vs
Председателят на Националната асоциация на председателите на общински съвети в България /НАПОС/ и председател на Общинския съвет във Велико Търново Венцислав Спирдонов бе поканен и участва в VIII международна научна конференция на Институт „Конфуций“ към Великотърновския университет. Престижният форум бе на тема: „Дипломатически, икономически и културни отношения между Китай и страните от Централна и източна Европа“.

Венцислав Спирдонов приветства участниците.

Събитието уважиха ректорът на ВТУ “Св. св. Кирил и Методий” проф. Христо Бонджолов, Н. Пр. Дун Сяодзюн, извънреден и пълномощен посланик на КНР у нас, доц. д-р Антония Цанкова – ръководител на катедра „Китаистика“ в СУ „Св. Климент Охридски“, Нейко Генчев – общински съветник и собственик на Издателство „Фабер“.

Поздравителни адреси бяха поднесени от Кмета на Община Велико Търново Даниел Панов и кмета на Община Търговище д-р Дарин Димитров. Събитието уважиха още директорите на училищата с изучаване на китайски език от София-Олга Ялъмова, Търговище – Димитър Алексиев и Сливен-Дияна Костадинова.

Финалът на всяко от изданията на традиционната научна проява е издаване на сборник с представените от именити изследователи доклади и научни разработки.
vs1
vs2

Назад към Новини