P1120031.JPG

Последни Новини


На 06.03.2024 г. в град Пловдив се проведе XXII Общо събрание на НАПОС-РБ.

Виж Повече информация


Излезе от печат Брой 42 на Информационен бюлетин.

Виж Брой 40


Нов наръчник на НАПОС-РБ в подкрепа на Общинските съвети


НАПОС участва в годишната среща на местните власти

Представители на асоциацията изнесоха доклади в дискусията на тема „Актуални въпроси в работата на общинските съвети“

Ръководството и членове на Националната асоциация на председателите на общински съвети в Република България /НАПОС-РБ/ взеха участие в годишната среща на местните власти, която се проведи в периода 23-25 октомври в Албена. Пленарната сесия бе под наслов „Българските общини 15 години в ЕС“.

Представители на сдруженията на местните власти, метрополиите, градовете, малките общини обсъждаха резултатите и перспективите от европейското членство.

Чут бе гласът на националните и европейските власти. Пред внушителната аудитория говориха Атанас Пеканов, служебен заместник министър-председател по управление на европейските средства, Явор Гечев, служебен министър на земеделието, евродепутатите Цветелина Пенкова и Андрей Новаков, Дилян Млъзев-ръководител на българската делегация в Конгреса на местните и регионални власти на Съвета на Европа и кмет на община Елена. Видео-обръщение пред участниците във форума направи Лендерт Вербеек, председател на Конгреса на местните и регионални власти на Съвета на Европа.

На тържествената пленарна сесия, озаглавена „140 години законодателство за българските общини“ приветствие поднесе вицепрезидентът Илияна Йотова

В панелните дискусии бяха разгледани темите „Икономическо развитие чрез активиране на местните ресурси“, „Общинският транспорт между две кризи- възможности за иновативни подходи и високотехнологични решения“, както и „Зелени решения за общините“.

По време на мащабната проява бяха дискутирани „Актуални въпроси в работата на общинските съвети“. Доклади изнесоха председателят на НАПОС-РБ и председател на Общински съвет-Велико Търново Венцислав Спирдонов и инж.Александър Държиков, член на УС на НАПОС-РБ и председател на Общински съвет-Пловдив.

Проведен бе форум „Интелигентни решения за българските общини“, на който бяха представени успешни партньорства между общините и бизнеса по
прилагане на иновативни технологии- умен град, умно паркиране, умна околна среда, системи за сигурност, енергийна ефективност и др.

Състоя се и церемония по връчване на Етикета за иновации и добро управление, с който бяха отличени множество общини от цялата страна.

По време на срещата бе открито Общинско Експо, а присъстващите имаха възможност да разгледат подредените изложбени площи.Назад към Новини