P1110813.JPG

Последни Новини


На 06.03.2024 г. в град Пловдив се проведе XXII Общо събрание на НАПОС-РБ.

Виж Повече информация


Излезе от печат Брой 42 на Информационен бюлетин.

Виж Брой 40


Нов наръчник на НАПОС-РБ в подкрепа на Общинските съвети


Тодор Георгиев, председател на Общински съвет-Дряново и член на НАПОС-РБ: Община Дряново влага близо 1 млн.лева за осветление на стадион „Локомотив“

Финансирането е от Министерство на младежта и спорта

Община Дряново ще реализира проект за осветление на стадион „Локомотив“. Инвестицията възлиза на 973 335 лв. без ДДС, като сумата представлява 100% безвъзмездна финансова помощ от Министерство на младежта и спорта. Това съобщи Тодор Георгиев, председател на Общински съвет-Дряново и член на Националната асоциация на председателите на общински съвети в Република България /НАПОС-РБ/.
323998847_448289740716083_264229222536019423_n
„Благодаря за подкрепата на всички колеги в ОбС-Дряново, на кмета на Община Дряново Трифон Панчев, на главния архитект Драгомир Йосифов, на директора на Дирекция АСОС Мариета Енчева, на директора на Дирекция ИХП Васил Найденов, на Ганка Бакалова, старши специалист в дирекция АСОС и инж. Руска Милчева за положения труд и високия професионализъм“, заяви Тодор Георгиев след среща с министъра на младежта и спорта Весела Лечева.

Проектното предложение за изграждане на осветление на стадион “Локомотив” вече е входирано от Община Дряново в Министерството на младежта и спорта. След като на 29 август 2022 г. беше издадена виза за проектиране и изготвен технически проект, а на 29 ноември предложението на кмета Трифон Панчев и председателя на Общински съвет Тодор Георгиев получи пълна подкрепа от общинските съветници, на 12 януари, всички необходими документи бяха връчени лично на Весела Лечева, министър на младежта и спорта.
325476459_586830003256063_1402360776725626729_n
Главната цел на проекта е подобряване на спортната инфраструктура в община Дряново, чрез осигуряване на осветеност на терена, отговаряща на нормативната уредба за провеждане на спортни мероприятия и тренировъчна дейност. Проектът предвижда това да се случи чрез изграждането на четири стълба, всеки с височина 23,8 м и с по 25 осветителни тела. Общо ще бъдат монтирани 100 прожектора с LED светлоизточник, с мощност 600W. Местоположението на стълбовете е съобразено със съществуващото положение на футболния терен, заобикалящата го лекоатлетическа писта, съществуващите трибуни и оградите зад тях.
„Изграждането на осветление за футболното игрище ще обхване също лекоатлетическата писта, площадките за тласкане на гюле и скок на дължина.

Това ще доведе до създаване на пълноценни условия за развиване на спортната дейност в района. С реализирането на проекта ще се подобрят условията за подготовка на деца, младежи, граждани, любители и професионални спортисти и гости на града в различни спортни дисциплини. Реализирането на проекта ще помогне за оптимално използване на потенциала на спортния комплекс, ще допринесе за значително подобряване на работата на спортните клубове, за привличането на още състезатели, ще се създадат условия за организиране на спортни мероприятия от национален и международен мащаб.
stadion_dryanovo
Също така ще се избегне използването на терена в най-горещите часове на деня, което ще бъде полезно, както за самия терен, така и за спортистите. През преходните сезони, когато светлата част от деня намалява, ще се даде възможност за използване на спортния комплекс по-дълго време“, казват от кметската управа на Дряново.

Назад към Новини