P1120064.JPG

Последни Новини


На 06.03.2024 г. в град Пловдив се проведе XXII Общо събрание на НАПОС-РБ.

Виж Повече информация


Излезе от печат Брой 42 на Информационен бюлетин.

Виж Брой 40


Нов наръчник на НАПОС-РБ в подкрепа на Общинските съвети


Председателят на Общински съвет-Русе и член на НАПОС-РБ Иво Пазарджиев с предложение към омбудсмана уведомленията за спиране на тока да бъдат съобщавани писмено в блоковете

Председателят на Общинския съвет в Русе Иво Пазарджиев, който е и член на Националната асоциация на председателите на общински съвети в Република България /НАПОС-РБ/ отправи предложение до омбудсмана д-р Диана Ковачева относно вменяване в задълженията на електроразпределителните дружества, съгласно което уведомленията за прекъсвания в електрозахранващата мрежа да бъдат оповестявани писмено в районите и жилищните блокове, където се предвижда профилактика. Пазарджиев настоява да бъдат изписвани в сайтовете на съответната община и публикувани в местни медии и средства за масова комуникация.
ip
„Информация за това е имало само и единствено на интернет страницата на дружеството. За всички нас е ясно, че гражданите не посещават въпросната интернет страница без повод. Налице са множество случаи на блокирани хора в асансьорите на жилищни и административни сгради. Причината за това е, че профилактиките започват в началото на работния ден, когато пътникопотокът е най-натоварен“, заявява в писмото си Иво Пазарджиев.

Той допълва, че предложението не касае единствено община Русе, а всички общини на територията на страната. Според наблюдения през времето, хората предпочитат да прочетат закачена информационна бележка на вратата на своя вход, отколкото да следят за планираните профилактики в интернет пространството.

„Предложението не носи финансова тежест от страна на държавата или на местно ниво, а подобни „облекчения“ в ежедневието на жителите на съответната община биха били приети положително и имат резон да подобрят качеството на живот“, казва още Пазарджиев.

Официалното писмо е изпратено до д-р Ковачева и към момента се очаква отговор.

Назад към Новини