P1110220.JPG

Последни Новини


На 06.03.2024 г. в град Пловдив се проведе XXII Общо събрание на НАПОС-РБ.

Виж Повече информация


Излезе от печат Брой 42 на Информационен бюлетин.

Виж Брой 40


Нов наръчник на НАПОС-РБ в подкрепа на Общинските съвети


Лиляна Драганова, председател на Общинския съвет в Долна Баня и член на УС на НАПОС-РБ: Община Долна баня раздаде празничен обяд, подготвен от Домашния социален патронаж навръх Спасовден

По отколешна традиция на големия християнски празник „Възнесение Господне“ – Спасовден, чествахме празника на град Долна баня. Празненствата започнаха рано сутринта в манастирската църква „Възнесение Господне“ с тържествена Света Литургия, водосвет за здраве и благополучие и литийно шествие около храма, отслужени от енорийския свещеник ставрофорен иконом Пламен Димитров, като службата отново бе украсена с песнопенията на църковния хор. Това сподели Лиляна Драганова, председател на Общинския съвет в Долна Баня и член на Управителния съвет на Националната асоциация на председателите на общински съвети в Република България /НАПОС-РБ/.
20230525_105843
Да се черкуват в празничния ден и да запалят свещ за здраве и благоденствие в манастира бяха Владимир Джамбазов, кмет на община Долна баня, Лиляна Драганова, председател на общинския съвет Долна баня, общински съветници, служители от общинската администрация, деца, младежи, местни и много гости на града.
20230525_111723
„Официалната част на събора започна с химна на Република България и представяне на официалните гости в празничния ден, които бяха Радослав Стойчев, Областен управител на Софийска област, Христина Оцетова, Директор Регионална дирекция Социално подпомагане,София област, общински съветници, Николай Рашев, Началник Капиталови инвестиции във ВиК, София област и други. Кметът Владимир Джамбазов поздрави присъстващите и припомни исторически моменти от миналото на традиционния долнобански събор. Водосвет за здраве и благополучие на откритата сцена отслужи енорийския свещеник Ставрофорен Свещеноиконом Пламен Димитров, който след като освети знамето на община Долна баня, поръси със светена вода за здраве присъстващите домакини и гости на празника“, разказа Лиляна Драганова.
20230525_193343
Тя допълва, че по традиция последвал празничен концерт, в който участие взели децата от Детска градина „Юрий Гагарин“, успявайки да накарат цялата публика да припява песента „Дилмано Дилберо“, придружена бурни аплодисменти. Следващи на сцената се изявиха фолклорна танцова формация „Венети“ с ръководител Николай Ибришимов към Народно читалище „Рила-1898″, последвани от децата от формация по латино танци към Народно читалище „Рила-1898“, с ръководител Даниела Методиева.
IMG_0959
„По време на събора, Община Долна баня раздаде празничен обяд, подготвен от работниците в кухнята на Домашен социален патронаж. За настроението на всички и за традиционните Спасовденски хора се погрижиха фолклорните певици Деси Николова и Валерия Момчилова.Празникът продължи и вечерта на централен градски площад Долна баня. Кръшни многокатови хора, под съпровода на песните на Иван Дяков и неговата дъщеря Ивана Дякова , придружени от фолклорен танцов ансамбъл, се извиваха до мрак. И както повелява традицията Празникът завърши с красива, пищна заря“, информира Лиляна Драганова.

Назад към Новини