P1120015.JPG

Последни Новини


На 06.03.2024 г. в град Пловдив се проведе XXII Общо събрание на НАПОС-РБ.

Виж Повече информация


Излезе от печат Брой 42 на Информационен бюлетин.

Виж Брой 40


Нов наръчник на НАПОС-РБ в подкрепа на Общинските съвети


НАПОС-РБ организира обучение на председателите на Общински съвети и местни парламентаристи

Ще се водят дискусии за Ролята и мястото на Общинските съвети в местното самоуправление и отговорностите на съветниците по Закона за противодействие на корупцията
napos
Ръководството на Националната асоциация на председателите на общинскисъвети в Република България /НАПОС-РБ/ поздравява новоизбраните председатели на Общински съвет с желаение за здраве и успех.

Управителният съвет на НАПОС – РБ организира обучение на Председатели на Общински съвети, на общински съветници и служители в звената.

Тематичният семинар, който ще се проведе на 14 и 15 декември в с. Арбанаси.

На форума ще бъде разгледана темата „Ролята и мястото на Общинските съвети в местното самоуправление“. Лектор ще е доц. д-р Гинка Чавдарова, бивш Изпълнителен директор на НСОРБ-РБ.

Ще бъдат дискутирани ангажиментите на Общинските съвети по Управление на Общинската собственост /ЗОС/ и по Закона на устройство на територията /ЗУТ/. Темата ще бъде разяснена от Стефан Тодоров, консултант на НАПОС – РБ и доскорошен Главен експерт в постоянната парламентарна комисия по Регионална политика, благоустройство и местно самоуправление в Народното събрание.

Предвидено е по време на семинара да бъдат обсъдени отговорностите на общинските съветници по новия Закон за противодействие на корупцията – декларации и конфликт на интереси. За лектор по тази проблематика е поканен Николай Николов-доктор по административно право и бивш изпълняващ длъжността Председател на Комисията за противодействие на корупцията.

Назад към Новини