P1120017.JPG

Последни Новини


На 06.03.2024 г. в град Пловдив се проведе XXII Общо събрание на НАПОС-РБ.

Виж Повече информация


Излезе от печат Брой 42 на Информационен бюлетин.

Виж Брой 40


Нов наръчник на НАПОС-РБ в подкрепа на Общинските съвети


Общинар № 1 на Велико Търново отново оглави Общински фонд „Заедно“

Фондът бе създаден по инициатива на Венцислав Спирдонов, който е и председател на НАПОС-РБ с цел кадрово обезпечаване на публичните институции и предприятия със специалисти на територията на общината
vspirdonov
Председателят на Общинския съвет във Велико Търново Венцислав Спирдонов, който е и председател на Националната асоциация на председателите на общински съвети в Република България /НАПОС-РБ/, оглави Общински фонд „Заедно“. Той беше създаден по негова инициатива в предишния мандат на местния парламент с цел необходимото кадрово обезпечаване на публичните институции и предприятия със специалисти на територията на община Велико Търново.

На редовното си заседание на 30 ноември местният парламент в старата столица избра четирима свои представители в Управителния съвет на Фонда за срока на мандат 2023-2027 г. – това са Венцислав Спирдонов /ГЕРБ-СДС/, Росен Иванов /ГЕРБ-СДС/, Валерия-Тереза Дончева /БСП за България“ и Соня Будева /ПП-ДБ/. В Управителния съвет влизат и следните представители на община Велико Търново: Росица Димитрова – директор на дирекция „Социални дейности и здравеопазване“, д-р Диляна Вачкова – гл. експерт в дирекция „Социални дейности и здравеопазване“ и Даниела Данчева – гл. счетоводител в дирекция „Бюджет и финанси“. Общинските съветници избраха Росица Димитрова за заместник-председател на Управителния съвет на Фонд „Заедно“.

На заседанието местният парламент определи Венцислав Спирдонов за делегат в Общото събрание на Националното сдружение на общините в Република България. Той ще членува и в Националната асоциация на председателите на общински съвети в Република България, както и ще е член на Областния съвет за намаляване на риска при бедствия в област Велико Търново.

Назад към Новини