P1110160.JPG

Последни Новини


На 06.03.2024 г. в град Пловдив се проведе XXII Общо събрание на НАПОС-РБ.

Виж Повече информация


Излезе от печат Брой 42 на Информационен бюлетин.

Виж Брой 40


Нов наръчник на НАПОС-РБ в подкрепа на Общинските съвети


​​​​​Венцислав Спирдонов, председател на Общински съвет-Велико Търново и НАПОС-РБ: Предлагам общинският бюджет да задели 13 600 лева за стипендии на талантливи деца и 60 000 лева за Фонд „Заедно“

Стипендии в размер на 13 600 лв. за талантливи деца, обучаващи се в различни форми на творческо развитие в Младежки дом – Велико Търново. Това предлага Венцислав Спирдонов, председател на местния парламент и председател на Националната асоциация на председателите на общински съвети в Република България /НАПОС-РБ/.
vspirdonov24
Предложението е внесено към проектобюджета за 2024 г. и Инвестиционната програма на Община Велико Търново за 2024 г.

„Предлагам да бъдат предвидени 13 600 лева за стипендии за деца и младежи на родители с минимални доходи, за деца и младежи с проявени творчески възможности и отличени в регионални, национални и международни конкурси. Идеята ми е сумата да бъде разпределена по следния начин- 12 стипендии за деца, заплащащи такса в размер на 80 лв. за период от 10 месеца, 8 стипендии за деца и младежи на родители с минимални доходи и 4 стипендии за деца и младежи с проявени творчески възможности и отличени в регионални, национални и международни конкурси. По този начин ще бъде облекчено обучението и развитието на по-голямата част от подрастващите, които посещават школите към Младежкия дом“, обяснява Спирдонов.

Освен това той предлага и 8 стипендии за деца, заплащащи такса в размер на 50 лв. за период от 10 месеца, като същите се разпределят, както следва- 6 стипендии за деца и младежи на родители с минимални доходи и две стипендии за деца и младежи с проявени творчески възможности и отличени в регионални, национални и международни конкурси.

Венцислав Спирдонов внася предложение в Проекта за бюджет 2024 г. и Инвестиционна програма на Община Велико Търново за 2024 г., да бъдат предвидени 10 000 лв. за предприемане на действия от външни специалисти по обследване, анализ и опис на опасна дървесна растителност, застрашаваща живота и здравето на жителите на Община Велико Търново.

В подкрепа на становището си Спирдонов пояснява, че голяма част от дървесните видове не са подходящи за градски условия и те трябва да бъдат подменени с нови.

„При формиране на Бюджет 2024 г. на Община Велико Търново да се предвидят средства за Общински фонд „Заедно“ в размер на 60 000 лв. за финансиране на дейността на фонда, настоява още председателят на Великотърновския общински съвет“, допълва Венцислав Спирдонов.

Назад към Новини