P1120205.JPG

Последни Новини


На 06.03.2024 г. в град Пловдив се проведе XXII Общо събрание на НАПОС-РБ.

Виж Повече информация


Излезе от печат Брой 42 на Информационен бюлетин.

Виж Брой 40


Нов наръчник на НАПОС-РБ в подкрепа на Общинските съвети


Операторът на Летище-Русе отчете пред Общинския съвет значителен напредък по инвестиционните ангажименти

Нови хангари и удължаване на пистата на Летище- Русе са следващите стъпки от инвестиционната програма, които бяха представени в четвъртък пред Общинския съвет от Христо Крушарски , собственик на „Еърпорт Русе“. Пред местните парламентаристи той сподели, че от договора са изпълнени 14 от общо 15 точки, а последната – генералният план на летището, се очаква да е факт до август.
Христо_Крушарски
„Летище -Русе вече е летище. На него може да излитат и кацат самолети, без да преминават през терминала. Терминалът трябва да се преоборудва, трябва реконструкция, да се вкарат рентгени, машини и редица други неща. Има и изисквания по външния вид на фасадата. Ще внесем предложение до Общинския съвет за разрешение за реконструкция и да можем да си свършим докрай работата по терминала“, каза по време на заседанието на Общинския съвет Крушарски.

Инвестиционната програма по отношение на новите дейности, които има интерес да се развиват на Летище -Русе е около 30 млн.лв. Тя предвижда изграждането на три нови хангара – 8000 кв. м, 350 кв. м и 45 000 кв. м. „Това са хангари за ремонт и поддръжка на самолети, които ще кацат тук и ще идват за обслужване. За тази цел обаче инвеститорите които идват ги интересува едно – за колко време може да стои постройката на това място и каква е гаранцията, че като се инвестират тези пари, това ще остане да се ползва с години. Нашето предложение е да се обмисли даването на право на строеж на тези хангари“, обясни Христо Крушарски.
Обс_Русе
Най-големият е свързан с обновяване на пистата и удължаването й с 580 м, което ще позволи вече кацането на по-големия тип самолети и карго полети. Само с тези три хангара се предвижда да се разкрият нови над 200 работни места.

Назад към Новини