P1120014.JPG

Последни Новини


На 06.03.2024 г. в град Пловдив се проведе XXII Общо събрание на НАПОС-РБ.

Виж Повече информация


Излезе от печат Брой 42 на Информационен бюлетин.

Виж Брой 40


Нов наръчник на НАПОС-РБ в подкрепа на Общинските съвети


Венцислав Спирдонов, председател на Общински съвет-Велико Търново и НАПОС-РБ откри Осмата лятна кампания „Ела в библиотеката с приятели“

Венцислав Спирдонов, председател на Великотърновския общински съвет и председател на Националната асоциация на председателите на общински съвети в Република България /НАПОС-РБ/ откри за поредна осма година Лятната кампания за насърчаване интереса към книгите на Регионалната библиотека „П. Р. Славейков“ в старата столица. Мотото на инициативата е „Ела в библиотеката с приятели“. За изминалите години тя привлече хиляди деца, които станаха почитатели на книгите.
Biblioteka
„Както храната е важна за физическото оцеляване на човека, така и книгите, които са духовната храна, са от съществено значение за личностното израстване на всеки“, заяви Венцислав Спирдонов, под чиито патронаж се провежда традиционната кампания.

Тази година тя ще продължи до 15-ти септември, като инициативата има за цел насърчаване интереса на младото поколение към книгите.
Biblioteka
„Ела в библиотеката с приятели” работи усърдно в насока създаване на читателски навици в децата от най-ранна възраст, като стимулира любопитството и любознателността на малките и по-големите читатели, възпитава култура на четенето през целия живот.

Назад към Новини