P1120032.JPG

Последни Новини


На 06.03.2024 г. в град Пловдив се проведе XXII Общо събрание на НАПОС-РБ.

Виж Повече информация


Излезе от печат Брой 42 на Информационен бюлетин.

Виж Брой 40


Нов наръчник на НАПОС-РБ в подкрепа на Общинските съвети


Общинар №1 на Велико Търново предлага 68 450 лева в бюджета да са за обезопасяване движението около учебните заведения

Идеята на председателя на Общинския съвет в старата столица и на НАПОС Венцислав Спирдонов е да се поставят светодиодни знаци и модератори на скоростта

Действащото законодателство възлага на държавата и общината задължение за осигуряване на здравеопазване, образование и други социални дейности, заявява председателят на Общинския съвет във Велико Търново и председател на Националната асоциация на председателите на общински съвети в Република България /НАПОС/ Венцислав Спирдонов.

spiridonov

„Във връзка с осигуряване на по-добра безопасност на движението около образователните институции на територията на община Велико Търново, предлагам в проекта за бюджет за 2022 г. и Инвестиционната програма да бъдат заложени средства в размер на 68 450 лв.( без ДДС ) за монтаж на светодиодни пътни знаци А 18, А19, Д 17 и предпазни пешеходни парапети пред тези структури на територията на общината“, обяви Спирдонов.
Общинар № 1 има идея на втори етап да се поставят ограничители и модератори на скоростта тип „легнал полицай“ на необходимите места.

За реализирането на мерките, Спирдонов е подготвил списък на образователните институции на територията на община Велико Търново заедно с необходимата сума за извършване на строително монтажните работи.
„Изготвен е и идеен проект за монтаж на светодиодни пътни знаци, както и предпазни пешеходни парапети пред учебните заведения“, допълва Спирдонов.

Назад към Новини