P1120017.JPG

Последни Новини


На 02.07.2024 г. в с. Арбаниси се проведе заседание на УС на НАПОС-РБ.

Виж Повече информация


Излезе от печат Брой 42 на Информационен бюлетин.

Виж Брой 42


Нов наръчник на НАПОС-РБ в подкрепа на Общинските съвети


Общинският съвет в Провадия апелира държавата да окаже финансова помощ на българските общини заради кризата

Обръщението към Министерския съвет е придружено от подписка от 18 местни парламентаристи

Общинският съвет в Провадия депозира протестно писмо до Министерски съвет, до Националното сдружение на общините и Националната асоциация на председателите на общински съвети в Република България заради тежкото финансово състояние на общините в страната, породено от енергийната криза. Обръщението към Министерския съвет е придружено от подписка от 18 местни парламентаристи.

„Общинският съвет в Провадия се обръща към Вас като органа, който обсъжда и одобрява проекта на Закона за държавния бюджет на България за 2022 г. Общинските съветници от Провадия, водени от моралния си дълг и наложената клетва във всичките си действия да се ръководим от интересите на гражданите и да работим за тяхното благоденствие, с безпокойство и тревога следим процесите и в останалите общини и преминаването им към режим на улично осветление поради недостиг на финансови средства, каквато е перспективата и за нашата община.

Настоящата 2022 г. се очертава да бъде година с безпрецедентно увеличение на разходите за енергия и горива и сериозен недостиг на средства за финансирането на всички публични услуги, предоставяни от общините-образование, здравеопазване, социални услуги, управление на отпадъците, улично осветление, безопасна и сигурна жизнена среда за гражданите“, се казва в писмото до управляващите министри.

Общинските съветници апелират да бъде оказана финансова помощ на българските общини, за да не се преустановява или влошава изпълнението на публичните услуги и с цел да бъдат защитени личните и имуществени права на гражданите на всяка община.

„В качеството си на представители на местната общност от община Провадия настояваме през бюджетната 2022 г. да бъдат предвидени допълнителни средства за издръжка на община Провадия“, заявяват в писмото си съветниците.

provadia_1
provadia_2

Назад към Новини