P1110218.JPG

Последни Новини


На 06.03.2024 г. в град Пловдив се проведе XXII Общо събрание на НАПОС-РБ.

Виж Повече информация


Излезе от печат Брой 42 на Информационен бюлетин.

Виж Брой 40


Нов наръчник на НАПОС-РБ в подкрепа на Общинските съвети


Плувец поставя рекорд с подкрепата на Общинския съвет в Русе

Община Русе отпуска 3000 лева на Теодор Цветков, който иска да преплува нонстоп 200 км за 72 часа

Теодор_Цветков
Теодор Цветков ще плува 72 часа нонстоп този август в Русе. За финансовото подпомагане на инициативата гласуваха общинските съветници на 14 юли. Предложението бе прието с пълната подкрепа на председателя на местния парламент и член на НАПОС-РБ Иво Пазарджиев.

Общинският съвет подкрепи младия русенец Теодор Цветков, който се обърна с апел за подпомагане на поредната му инициатива. След като през изминалата година Теодор спечели сребърен медал по време на ултра маратона „Самара Лука“ и преплува 181 км в рамките на 5 дни, сега той има нова цел. Новото смело предизвикателство е той да преплува близо 200 км в рамките на 72 часа нонстоп плуване, между 11-14 август 2022 година.
Целта е да бъде показана безграничната воля на човек и възможностите на неговото тяло във водата. Разбира се това ще носи популярност на Русе, както и на мястото за плуване – езерото в Лесопарка Липник. Само три години преди Русе да бъде домакини на състезанието по Драконови лодки на същото място.

Иво_Пазарджиев
Необходими са финансови средства в размер на 8 000 лв., като в това са включени подготовката в оставащото до събитието време, хранителните добавки, уред за възстановяване и други. Община Русе може да отдели 3 000 лв. за инициативата.

Теодор споделя, че в днешно време се оказва изключително трудна задача да бъдат открити спонсори и хора, подкрепящи безвъзмездно идеята в Русе за първи път да бъде преплувано толкова голямо разстояние за толкова дълъг период от време без прекъсване.

Назад към Новини