P1120205.JPG

Последни Новини


На 06.03.2024 г. в град Пловдив се проведе XXII Общо събрание на НАПОС-РБ.

Виж Повече информация


Излезе от печат Брой 42 на Информационен бюлетин.

Виж Брой 40


Нов наръчник на НАПОС-РБ в подкрепа на Общинските съвети


14 деца родени с финансова помощ от Общински съвет-Пловдив

14 деца от община Пловдив, от които две двойки близнаци, са родени през 2022г. след гласуваната от Общинския съвет финансовата помощ, която се оказва на гражданите с репродуктивни проблеми. Според данните от доклада за 2022г. на Временната комисия по чл. 7 от правилник за финансово подпомагане на семейства, двойки и жени без партньор имащи репродуктивни проблеми, жители на община Пловдив, още 10 от одобрените за финансово подпомагане са декларирали термин за раждане.
obs23
През 2022 година Общински съвет е гласувал 5 решения, с които са отпуснати малко над 122 хиляди лева, с които са били подпомогнати жители на община Пловдив, кандидатствали за финансово подпомагане за лечение на безплодие. През годината Временната комисия е изготвила, а Общински съвет е одобрил 69 от подадените 73 заявления за финансова помощ. Данните в доклада показват, че 47 от заявилите участие в програмата продължават своето лечени.

Средствата, предвидени за финансовото подпомагане на лечението на безплодие се гласуват всяка календарна година с бюджета на Община Пловдив, по предложение на определената комисия съгласно правилника за финансово подпомагане на лечението на безплодие на семейства, двойки и жени без партньор, имащи репродуктивни проблеми, житeли на Община Пловдив. За изминалата 2022г. Общински съвет бе гласувал 155 хиляди лева бюджет, който да помогне на лицата с репродуктивни проблеми. Съгласно законовите нормативи от предвидените в бюджета на Община Пловдив средства се финансират изследвания и процедури, извършени в лечебните заведения, като за кандидатстващите се определят индивидуално и са в размер до 2000 лв. Комисията вярва, че и през следващата година ще има условията и възможността, да подпомага съгражданите си при нужда от лечение на репродуктивното им здраве, както и да адаптира и надгради помощта спрямо вида на необходимото лечение.

Назад към Новини