P1110179.JPG

Последни Новини


На 06.03.2024 г. в град Пловдив се проведе XXII Общо събрание на НАПОС-РБ.

Виж Повече информация


Излезе от печат Брой 42 на Информационен бюлетин.

Виж Брой 40


Нов наръчник на НАПОС-РБ в подкрепа на Общинските съвети


Председателят на Общинския съвет в Дряново пожела да работи 4 часа на ден с възнаграждение 45 % от заплатата на кмета

Промяната и определянето на въпросните параметри са внесени като предложение на Тодор Георгиев и са гласувани на сесия на местния парламент
DSC02963
Председателят на Общинския съвет в Дряново и член на Националното сдружение на председателите на общински съвети в Република България /НАПОС-РБ/ Тодор Георгиев, известен като DJ Teddy Georgo пожела да работи 4 часа на ден с възнаграждение 45 % от заплатата на кмета на общината. Към основното месечно възнаграждение на председателя на Общинския съвет ще се изплаща по 1% за придобит трудов стаж и професионален опит за всяка прослужена година.

„Съгласно разпоредбите на чл.26 от Закона за местното самоуправление и местната администрация: „(1) Общинският съвет определя размера на възнаграждението на председателя на съвета в зависимост от определената продължителност на работното му време. Размерът на възнаграждението при намалено работно време се определя пропорционално на неговата продължителност, определена от общинския съвет. Размерът на възнаграждението не може да надвишава 90 на сто от възнаграждението на кмета на общината. (2) Председателят на общинския съвет има всички права по трудово правоотношение освен тези, които противоречат или са несъвместими с неговото правно положение“, аргументира се Тодор Георгиев в предложението си до местния парламент.

Той е категоричен, че прави този жест, за да облекчи финансовите разходи на общината във времена на кризи и така дава пример на колегите си от местната власт. В същото време Георгиев е категорчен, че това няма да е в разрез със служебните му ангажименти, които и занапред ще изпълнява стриктно.
Предложението му беше гласувано и прието на сесия на местния парламент в четвъртък.

Назад към Новини