P1120017.JPG

Последни Новини


На 06.03.2024 г. в град Пловдив се проведе XXII Общо събрание на НАПОС-РБ.

Виж Повече информация


Излезе от печат Брой 42 на Информационен бюлетин.

Виж Брой 40


Нов наръчник на НАПОС-РБ в подкрепа на Общинските съвети


Експерт разясни пред председатели на общински съвети отговорностите им по Закона за противодействие на корупцията

В двудневния форум в Арбанаси, организиран от НАПОС-РБ, се включиха над 100 председатели на местни парламенти от цялата страна

Експерт разясни пред председатели на Общински съвети от цялата страна отговорностите на общинските съветници по новия Закон за противодействие на корупцията /ЗКП/. Двудневният форум бе организиран от Националната асоциация на председателите на общински съвети в Република България /НАПОС-РБ/. В обучението, което се състоя в Арбанаси, се включиха над 100 ръководители на местни парламенти от цялата страна.

Семинарът в петък бе открит от Венцислав Спирдонов, председател на Общински съвет-Велико Търново и председател на НАПОС-РБ.

Юристът Николай Николов, който е доктор по административно право и бивш изпълняващ длъжността Председател на Комисията за противодействие на корупцията говори за декларациите на длъжностните лица, за предвидените глоби при нарушение при подаването им, както и за способите за недопускане на конфликт на интереси.

Дискутирани бяха законодателни промени, свързани с производството за установяване на конфликт на интереси на лица, заемащи публична длъжност. Обсъдени бяха важни изисквания, свързани с оказване на влияние в частен интерес, забрана за разходване на средства, издаване на разрешения, осъществяване на контрол в частен интерес на определени юридически лица и др.

Назад към Новини